جایگاه های شارژ شهروند کارت در نقاط پر تردد شهر مناسب سازی شد
بازدید از اتوبوسگردشگری
در بیست و هشتمین نشست از سلسله نشستهای تخصصی بازآفرینی شهری؛
برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار ایران تشریح شد
بیست و هشتمین نشست از سلسله نشستهای تخصصی بازآفرینی شهری با محوریت " آشنایی با برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار ایران" به صورت وبینار برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری قزوین؛ بیست و هشتمین نشست از سلسله نشستهای تخصصی بازآفرینی شهری با سخنرانی دکتر سید نوراله موسوی مدرس دانشگاه و مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری اهواز برگزار شد.
در این نشست موسوی به مفهوم بازآفرینی شهری اشاره و بیان کرد: بازآفرینی شهری سیاستی در پاسخگویی به مسائل و چالشهایی است که در پی تغییرات و نیازهای نسل جدید در شهرها شکل گرفتهاند. در این سیاست، شهرها دیگر الگوی سادهای از یک مصنوع ایستا نیستند، بلکه شهر به عنوان یک سیستم واجد حیات، پویا، در حال تغییر و تحولی دائمی و پیچیده که در برگیرنده انسانها، ارگانیزمهای زنده، اکوسیستمها، محیط انسان ساخت و جریانهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسیاست، درک شده و مورد برنامهریزی قرار میگیرد.
وی ادامه داد: از این رو در این نگرش، روشها و ابزارهای سنتی برنامهریزی توسعه شهرها با مفروضاتی همچون ثبات آستانهها، قابلیت پیشبینی آینده، امکان ارائه مدلهای بهینه و مهندسی اجتماعی از طریق مدلسازی و کاربرد گسترده روشهای کمی و کالبد محور، کارایی و اثربخشی خود را در هدایت روند توسعه شهرها از دست میدهند.
موسوی گفت: بازآفرینی شهری سیاستی است که با رویکردی فراگیر به کلیت پیکره شهرها تسری مییابد و بر این اساس هر گونه خلل و ناکارآمدی در عملکرد شهرها به عنوان یک سیستم پویا، نه در محدوده و موضعی منفک و جدا از شهر که در نگاهی سیستمی و کل نگر از مقیاسهای خرد تا کلان مورد آسیبشناسی و توجه قرار میگیرد.
وی ادامه داد: همچنین چند وجهی بودن حیات این سیستم پویا و پیچیده، ضرورت پرهیز از رویکردهای خرد گرایانه و حرکت به سمت ارزشیتر شدن و سیاسیترشدن فرآیندهای برنامه ریزی توسعه شهرها را در قالب جامعیت در رویه و محتوا و توجه به ابعاد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، زیست محیطی، کالبدی، ذهنی و روانی وهمچنین اصلاح شیوههای هدایت، کنترل و تصمیمگیری درعرصه عمومی برای تولید برنامههای شهری را پیشرو سیاستگذاران و برنامهریزان شهری مینهد.
این مسئول در ادامه کاهش فقر شهری و پیشگیری از باز تولید آن، ارتقاء تابآوری شهری، ارتقاء هویت و حفاظت از ارزشهای فرهنگی واجتماعی وارتقاء انسجام اجتماعی شهروندان را از اهداف کلی برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار نام برد.
وی در خصوص اهداف و راهبردهای بازآفرینی شهری بیان کرد: سیاستگذاری، راهبری و برنامه ریزی در زمینه احیاء، بهسازی و نوسازی بافت های قدیمی، فرسوده و ناکارآمد شهری و همچنین مدیریت استفاده بهینه از امکانات در جهت توسعه درونی شهرها و ارتقای محیط زندگی شهری در چارچوب سیاستهای وزارت مسکن و شهرسازی و شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و توسعه و ترویج فعالیتهای مشخص شده ازطریق مشارکت شهرداریها، ساکنان و مالکان بافتهای مورد اشاره واشخاص حقیقی و حقوقی است.
مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری اهواز به راهبردهای اصلی در برنامههای بازآفرینی اشاره و بیان کرد: احقاق حقوق شهروندی مفروض در متن قوانین واسناد بالادست،
ایجاد و ارتقای سرمایه اجتماعی در محلهها ومحدودههای هدف، ارتقای کارایی و بهرهوری در فرایند تحقق بازآفرینی پایدارشهری، ظرفیت سازی اجتماعی در تمامی کنشگران فرایند بازآفرینی شهری پایدار، بهبود و ارتقای وضعیت معیشت و اشتغال ساکنان محلهها و محدودههای هدف بر اساس تقاضای واقعی و اولویتبندی آنها با رویکرد برنامهریزی و مشارکتی از جمله راهبردهای اصلی در برنامههای بازآفرینی است.
پایان پیام