جایگاه های شارژ شهروند کارت در نقاط پر تردد شهر مناسب سازی شد
بازدید از اتوبوسگردشگری
تاثیرات تخفیفات اعمال شده نظام مهندسی ساختمان در بافت ناکارآمد شهری تشریح شد
بیست و هفتمین نشست از سلسله نشستهای تخصصی بازآفرینی شهری با محوریت " تخفیفات اعمال شده نظام مهندسی ساختمان در بافت ناکارآمد شهری و تاثیر آنها بر تسهیل و رونق ساخت و ساز" به صورت وبینار برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری قزوین؛ بیست و هفتمین نشست از سلسله نشستهای تخصصی بازآفرینی شهری با سخنرانی دکتر محمد شعبانیان رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین برگزار شد.
در این نشست شعبانیان بازآفرینی شهری را مجموعه ای از اقدامات و فرآیندهایی دانست که هدف آنها بهبود کیفیت زندگی در مناطق شهری، افزایش بهرهوری اقتصادی، و حفظ و تقویت هویت فرهنگی و اجتماعی مناطق است.
وی در ادامه گفت: این مفهوم به نوعی نوسازی و ارتقاء محلهها و فضاهای شهری قدیمی یا فرسوده را در برمیگیرد، به طوری که علاوه بر حل مشکلات موجود، شرایط پایداری برای آینده نیز فراهم شود.
شعبانیان اهداف اصلی بازآفرینـی را ارتقاء کیفیت زندگی، توسعه اقتصادی و اجتماعی، حفظ هویت فرهنگی و تاریخی و بهبود زیست محیطی نام برد و گفت: نوسازی فضاهای عمومی، بازسازی بناهای قدیمی و ایجاد زیرساختهای پایدار از روشهای بازآفرینـی شهری است.
این مسئول در خصوص تاثیرات بازآفرینـی شهری بیان کرد: بازآفرینی شهری با تاثیرات مثبت اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی میتواند به تحول قابل توجهی در محلهها و شهرها منجر شود و این فرآیند، نه تنها محلات فرسوده را احیا میکند، بلکه باعث میشود شهروندان احساس تعلق بیشتری به محیط زندگی خود داشته باشند و تعاملات اجتماعی و اقتصادی در جامعه افزایش یابد.
وی با اشاره به بازآفرینـی شهری در قزوین گفت: بازآفرینی شهری در قزوین به دلیل موقعیت تاریخی و فرهنگی این شهر و وجود بافتهای قدیمی و ارزشمند از اهمیت ویژهای برخوردار است و قزوین به عنوان یکی از شهرهای تاریخی ایران، بناها و محلههایی با قدمت زیاد دارد که نیازمند بازآفرینی و مرمت هستند. این اقدامات میتواند به حفظ میراث فرهنگی و همچنین بهبود کیفیت زندگی شهروندان کمک کند.
شعبانیان محورهای اصلی بازآفرینـی شهری در قزوین را حفظ و مرمت بافتهای تاریخی، بهسازی محلههای قدیمی و فرسوده، احیای فضاهای عمومی و توسعه فضای سبز، توسعه اقتصادی و افزایش ظرفیتهای گردشگری و مشارکت مردمی و ایجاد حس تعلق عنوان و تصریح کرد: اگر چه بازآفرینی شهری مزایای زیادی دارد، اما با چالشهایی همچون؛ کمبود بودجه، موانع قانونی و مقاومت برخی ساکنان نیز همراه است. همچنین، حفظ هویت تاریخی و فرهنگی در کنار توسعه مدرن و پایدار نیازمند برنامهریزی دقیق و مدیریت منابع است تا تعادل میان توسعه و حفظ بافت تاریخی برقرار شود.
وی ادامه داد: نمونهای از پروژههای موفق بازآفرینـی در قزوین، کاروانسرای سعدالسلطنه، بوستان ملاخلیلا، پارک کودک و مادر، خانههای تاریخی زعیم، بهروزیها، شهیدیها،عمارت ارثیه و بافت فرسوده نواب(خانه های رنگی) هستند و رد پای این بازآفرینـیها در قزوین حفظ هویت فرهنگی و تاریخی، تغییر کاربری به فضاهای عمومی و فرهنگی،توسعه اقتصادی، بهبود زیرساختها و محیط زیست، تقویت جامعه محلی است.