دوشنبه ۱۳۹۸/۰۱/۱۹

حافظی:

پروژه آسیب شناسی خوانایی منطقه مینودر و کوثر شهر قزوین آماده اجرا است

محمد اسماعیل حافظی ، مدیر عامل سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین، گفت: منطقه مینودر شهر قزوین بعنوان بخشی از توسعه¬های متاخر آن در دهه هفتاد شکل گرفته است. سیمای عمومی این منطقه بواسطه تبعیت از سیستم شهرسازی نوین و وجود تعاونی¬های مسکن سیمایی متفاوت و متمایز از دیگر نواحی شهر است.

به گزارش روابط عمومی سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین؛ حافظی گفت: ناحیه شهری مینودر با مساحتی معادل 20 درصد از مساحت کل شهر، حدود 17 درصد از جمعیت آن را در خود جای داده، بنابراین می توان موقعیت و نقش آن را در ساختار عمومی شهر مهم و انکارناپذیر دانست.

حافظی خاطر نشان کرد: علیرغم اهمیتی که ناحیه شهری مینودر به لحاظ جمعیتی و وسعت دارد، سرزندگی و خوانایی، که از مولفه های مهم فضاهای شهری هستند، در این ناحیه بسیار پایین است که این امر در کنار سایر مسائلی نظیر کمبود برخی خدمات و زیرساخت های شهری بخصوص به لحاظ بصری منجر به کاهش حس تعلق خاطر ساکنان منطقه شده است.

این مسئول بیان کرد: یکنواختی جداره ها ناشی از ساختمان های متحدالشکل تعاونی های مسکن و عدم توزیع مراکز خدماتی به صورت غیرمتمرکز و معابر از پیش طراحی شده بدون وجود عناصر کالبدی یا عملکردی بارز و ماندگار در ذهن، منجر به ناخوانایی منطقه و احساس گمشدگی مراجعه کنندگان به آن شده است.  

وی گفت: با توجه به درخواست شهرداری منطقه 3 به منظور  اعتلای کیفیت زندگی شهری، بهبود کالبد و کارکرد شهر و همچنین توزیع عادلانه امکانات و خدمات در سراسر شهر «پروژه­ آسیب­ شناسی خوانایی منطقه مینودر و کوثر شهر قزوین و ارائه راهکارهای اجرایی آن» در سال 1397 در دستورکار سازمان خدمات طراحی قرار گرفت.

حافظی ادامه داد: این طرح تلاش دارد تا از سویی نگاهی ویژه به تامین امکانات و رفع نیازمندی­ های ساکنان داشته باشد؛ و از سوی دیگر درصدد است تا با استفاده از پتانسیل های فضایی موجود و مزایای ناشی از شهرسازی نوین، منطقه را به یکی از قطب های خدماتی-تفریحی شهر تبدیل کند.

مدیرعامل سازمان خدمات طراحی گفت: در این طرح مولفه ­های خوانایی، تعلق مکانی و سرزندگی به عنوان سه فاکتور مهم در "زیست پذیر" کردن منطقه مورد توجه قرار گرفته­ اند و پس از سنجش این فاکتورها و تطبیق وضعیت موجود با چشم­ انداز آینده منطقه، طیف گسترده ­ای از راهکارها و سیاست­ های اجرایی تدوین شد که در سیاست­گذاری­ های آتی منطقه قابل بهره ­برداری است.

وی افزود: همچنین به منظور ترسیم مسیری روشن از ساز و کار اجرایی این سیاست­ ها، تعداد 50 مورد از آن ها در قالب پروژه­ های قابل تهیه یا اجرا معرفی و تشریح شده­ که برحسب نهاد مجری، دوره زمانی، اولویت و دیگر مولفه­ های موثر، دسته بندی شده و در سال های آتی در دستور کار شهرداری قرار می­ گیرند.

پایان پیام.

تصاویر مرتبط