باقلوا

 

 

 

 

باقلوا از جمله‌ی این شیرینی‌های فوق‌العاده است که در انواع مختلف تهیه و طبخ می‌شود. در واقع گل سرسبد تمامی شیرینی‌های سنتی این استان را از آن خود کرده است که در انواعی مانند باقلوای سه رنگ یا لوزی و باقلوای گل یا پیچ تهیه و طبخ می‌شود. شاید یکی از گران‌ترین خوراکی‌هایی باشد که توسط مردم استان قزوین تهیه می‌شود. چرا که در تدارک آن از پسته، بادام، خاک قند، پودر هل، آرد، شربت قوام آمده، زعفران، گلاب، زرده‌ی تخم‌مرغ و شیر استفاده می‌شود. آن‌ها، معمولا این شیرینی خوشمزه و محبوب را برای پذیرایی از میهمانان، در ایام دید و بازدید نوروز و مراسم ازدواج جوانان تهیه می‌کنند.

 

 


مواد لازم:


– پسته : ۲۵۰ گرم


– بادام : ۲۵۰ گرم


– خاک قند : ۲۵۰ گرم


– هل : ۱ قاشق سوپخوری


– زرده تخم مرغ : ۲ عدد


– شیر هموژنیزه : ۱ فنجان


– روغن : ۲ قاشق سوپخوری


– آرد سفید : ۱۷۵ گرم


– بکین پودر : ۰.۵ قاشق مربا خوری


– آب : ۱.۵ فنجان


-شکر : ۵۰۰ گرم


-گلاب : ۰.۵ فنجان


قبل از هر کاری بادام‌ها و پسته‌های را پوست بگیرید و خوب چرخ کنید.
خمیر لواش باقلوای دو رنگ بادام و پسته را به طریق ذیل آماده می‌کنیم:
شیر، بکینگ پودر و روغن و زرده تخم مرغ را مخلوط می‌کنیم و کم کم آرد می‌ریزیم و مرتب به‌هم می‌زنیم تا مایه خمیر شده به‌دست نچسبد و زیاد هم سفت نشود، بعد خمیر را خوب مالش می‌دهیم و می‌گذاریم دو سه ساعت در کیسه نایلون بماند سپس مایه بادام، پسته و قند و هل کوبیده را مخلوط می‌کنیم، آنگاه روی میز کمی آرد می‌پاشیم (باقلوا را می‌توان در سینی و یا در جعبه کوچک نیم کیلوئی و یا یک کیلوئی تهیه کرد، البته خیلی راحت‌تر است که باقلوا را در جعبه تهیه نمائیم)
در صورت تهیه در جعبه از خمیر گلوله‌ای به اندازه یک گردو بر‌می‌داریم روی میز را کمی آرد می‌پاشیم و خمیر را با نورد نازک تا حدی که ممکن است باز می‌کنیم و دقت می‌کنیم بآن فرم جعبه را بدهیم با برس مخصوص آرد روی لواش را پاک می‌نمائیم جعبه را روی لواش قرار می‌دهیم؛ لواش را به حدی که تقریباً اطرافش نیم سانت از جعبه بزرگ‌تر شود می‌بریم و این لواش را در جعبه می‌اندازیم و به همین طریق داخل جعبه را می‌توان ۲ تا ۳ ورقه لواش انداخت‌، بعد جعبه را با مایه بادام‌، پسته و قند آماده شده پر می‌کنیم و با پشت قاشق مایه را فشار می‌دهیم تا کاملاً سفت و صاف شود.
کمی گلاب با دست روی بادام، پسته و قند می‌پاشیم و دو تا چهار ورق لواش به طریق فوق روی جعبه می‌اندازیم و باقلوا را با کارد به‌صورت لوزی یا چهار گوش می‌بریم، بعد ۱۵۰ گرم روغن آب کرده جرم گرفته را داغ می‌کنیم و به تناسب روی جعبه می‌دهیم و جعبه‌ها را داخل سینی فر می‌چنیم و سینی را روی پنجره اول فر به‌طرف پائین با حرارت ۳۰۰ درجه می‌گذاریم تا یک ربع الی ۲۰ دقیقه بماند، بعد سینی را روی پنجره آخر فر به‌طرف بالا می‌گذاریم تا یک ربع بماند و روی باقلوا کمی طلائی رنگ شود، سینی را بیرون می‌آوریم کمی که سرد شد روی جعبه‌ها را به تناسب از شربت آماده شده می‌ریزیم (شربت باقلوا را یک مرتبه روی باقلوا نمی‌دهیم بهتر است شربت را به دفعات روی باقلوا داد تا باقلوا زیاد خمیر نشود).
شربت باقلوا را به طریق ذیل آماده می‌کنیم:
شکر را با یک و نیم فنجان آب مخلوط می‌کنیم و روی آتش می‌گذاریم تا جوش بیاید و کمی غلیظ شود گلاب را می‌ریزیم چند جوش که زد شربت را از صافی رد می‌کنیم، در صوریتی‌که باقلوا مدتی ماند و خشک شد کمی شربت رقیق و گرم روی باقلوا می‌دهیم. در صورتیکه باقلوا را در سینی تهیه کردیم باید لواش را بزرگ به اندازه سینی باز کرده و به طریق فوق عمل نمود.
طرز پوست گرفتن بادام:
بادام را در آب سرد خیس می‌کنیم و وقتی پوست آن نرم شد پوست آن را می‌گیریم و یا در صورت نداشتن فرصت روی آن آب جوش می‌ریزیم و فوری پوست می‌کنیم. بعد بادام را در آبکش میر‌‌یزیم آب آنکه کاملاً رفت روی میز را پارچه تمیزی می‌اندازیم و بادام را روی آن پهن می‌کنیم تا خشک شود.

 

 

طرز تهیه باقلوا گل رز قزوین

 


باقلوا را می توانید در فر هم تهیه کنید. به این ترتیب که بعد از پیچیدن باقلوا، آن ها را در سینی فر قرار داده و به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ۳۰۰ درجه در طبقه وسط فر بپزید. کمی که لبه نان باقلوا تغییر رنگ داد، از فر خارج نموده و روی آن پودر قند بپاشید.